Info: Gode råd om dating på nettet

25/01/2012

Fordelene ved at date på nettet er til at få øje på. Man er rimelig anonym og man kan sidde trygt bag sin computerskærm og bladre gennem potentielle kæreste emner. Men derfor er der stadig god grund til at passe lidt på. Her er nogle gode råd til at komme godt i gang med netdating.

Generelle vejledninger:
Det er fristende at pynte lidt på sin identitet på nettet. Skriv ærligt i den personlige beskrivelse. Løgne og overdrivelser har det med i sidste ende at falde tilbage på en selv. Vær åben og ærlig i profilen, men også forsigtig.

Man bør bruge sund fornuft, når man læser og vurderer de oplysninger, folk skriver i deres profiler. Det er nemlig ikke alle, der er lige troværdige i deres beskrivelser.

Stol på intuitionen og førstehåndsindtrykket. Visse mennesker skal man bruge tid og energi på, før man kommer ind til deres sande jeg, men tit og ofte er det umiddelbare indtryk værd at stole på. Føler man sig usikker ved at kommunikere med en bestemt person, er man i sin gode ret til at "kassere" vedkommende i brevbakken.

Praktiske råd:
Skriv detaljeret i profilen. Det er de personlige oplysninger, der fanger folks opmærksomhed og gør profilen interessant. Sørg for at få særlige kendetegn og individuelle præferencer med i teksten. Udfyld din profil med diverse informationer og gerne med flere foto. HUSK ingen gider at svarer på ”tomme” profiler.  

Husk at det skal være sjovt at date. Humor og selvironi i den personlige profil er altid et hit. På den anden side nytter det heller ikke at være alt for sjov og klovnet. Så tror folk ikke at man seriøst søger en date. Læs en masse af de andres profiler igennem, for at danne en fornemmelse af balancen mellem humor og alvor.

Man bliver nødt til at skrive lidt om den person, man søger. Helst ikke alt for konkret, men bare nogle få linjer om det for eksempel skal være en med matchende interesser, eller om man gerne vil udfordres lidt.

Opdater gerne profilen ind i mellem. Så kan folk se, at man stadig er aktivt søgende.

Opgiv aldrig fulde navn, telefonnummer, mail eller adresse. Ikke før man kender personen bedre. Derefter er det en god idé at tale sammen i telefonen, før man mødes et neutralt sted i byen - måske på en café.

Selvom man bør tænke sig om, er det alligevel altid rart at møde nye mennesker. God fornøjelse!