Info: Hvad er en Scammer?

26/04/2017

En scammer er en person som opretter en profil på en dating side med det ene formål:

At snyde og bedrage brugerne og hive så mange penge ud af dem som muligt.


Hvordan arbejder en scammer:

Han/hun sender beskeder rundt til brugerne, oplyser som regel en e-mail adresse i beskederne som du opfordres til at svare på. En scammers første step er at få dig væk fra dating siden, så svindleren kan arbejde i et neutralt rum. En scammer kan være meget dygtig til manipulerer med dine følelser med både tekst og med billeder, og i en sådan grad at fornuften forsvinder.

En anden type scammere er dem, som forsøger at få dig til at flytte over på en anden dating side. De oplyser som regel at de har en profil på en anden dating side, hvor de ønsker at fortsætte kommunikationen. Ofte er der tale om profiler med billeder af unge piger, som ser rigtigt godt ud. En mand har i 2017 stået frem i midierne, for at advare andre mod denne form for svindel, han blev snydt for over 6000 kroner.


Vi kæmper imod disse scammer svin og har derfor som den eneste dating side i Danmark FORBUDT al indtastning af domain navne og e-mail adresser. Vores system fanger og låser scammere hver eneste dag. Skulle du modtage mistænkelige beskeder – så husk at anmelde disse.

 

Et indlæg fra politiet:

Politiet advarer mod et stigende antal svindlere på netdating-sider. Se her, hvordan du spotter en falsk profil, før det er for sent.

Tænk dig om en ekstra gang, før du lader dig tryllebinde af det tilsyneladende perfekte match på en datingside.

Politiet oplever nemlig i øjeblikket et stigende antal svindlere på adskillige datingsider, og advarer derfor mod de såkaldte scammere.

– Hav en naturlig skepsis, når du net-dater. Den, du kommunikerer med, er ikke nødvendigvis den, der står bag, skriver politiet.

En scammer er, når en person opretter en falsk profil på en datingside og opbygger et kæreste-lignende forhold til deres offer for efter et stykke tid at bede om penge. Og det kan være svært at sige nej.

– Der sidder et offer i den ene ende og håber på at møde den eneste ene eller en at dele hverdagen med, og så sidder der en svindler i den anden ende, der bruger den sult efter kærlighed til i værste tilfælde at hive rigtig mange penge ud af én.

Vi må understrege, at det ikke kun er “dumme” mennesker, men også intelligente mennesker, der overser de farlige signaler og lader sig snyde af svindlerne, der først beder om penge, når ofret er faldet for dem.

– Folk overfører penge som en investering i forholdet, fordi man fodrer håbet om at være sammen med denne person og er overbevist om, at det vil bringe en tættere sammen.

Det bedste råd er at skabe et liv, som ikke kun drejer sig om at finde en kæreste, men også har mening og indhold uden en at dele hverdagen med. Og så skal du være opmærksom på, at din net-flirt ikke forsøger at skjule ting for dig – for det kan være et faresignal.

 

Fakta: Sådan spotter du en scammer:

– Tjek billederne: Hvis en profil kun har ét billede eller hvis billedet er lidt for perfekt, kan det være et modelfoto, der er fundet på nettet. Bed derfor personen om flere billeder, hvis du føler dig usikker.

– Oftest vil de falske profiler forsøge at få dig væk fra datingsiden og fortsætte samtalen på mail, whatsapp eller Skype, så deres falske profil ikke bliver opdaget eller rapporteret.

– Hvis samtalen er på engelsk eller et dansk, der bærer præg af Google Translate, skal du være opmærksom på, at det kan være en, der prøver at snyde dig.

– Hvis du bliver kontaktet af en meget ung kvinde eller en ældre mand, kan der være en økonomisk bagtanke – vær forsigtig, indtil du er overbevist om det modsatte.

– Nægt at overføre penge til en person, du ikke har mødt – lige meget hvor overbevisende deres historier lyder. Oftest vil de bede om penge til syge familiemedlemmer, kæledyr eller for at kunne komme og besøge dig.

– Vær opmærksom på usædvanlige telefonnumre, der kan være dyre betalings-hotlines, og postboks-numre uden gadenavn. Det er typiske tegn på en person, der ikke ønsker at efterlade sig spor.

– Pas på dig selv: Oplys ikke for meget om dig selv for tidligt, og pas på, når du snakker om dit job, familie eller hjem. Oplysningerne kan bruges imod dig senere, hvis du skriver med en scammer.

1 Kommentarer

+2 uger siden

Skovfrei

Mange tak.det man er helt forbagset med saaden noget.-


Tilføj kommentar